قرص اسپیرونولاکتون
قرص اسپیرونولاکتون ,قرص اسپیرونولاکتون برای ریزش مو,قرص اسپیرونولاکتون برای جوش,قرص اسپیرونولاکتون برای چیست,قرص اسپیرونولاکتون و لاغری,قرص اسپیرونولاکتون 100,قرص اسپیرونولاکتون 25,قرص اسپیرونولاکتون برای موهای زائد,قرص اسپیرونولاکتون و ریزش مو
توضیحاتی در مورد قرص اسپیرونولاکتون
اسپیرونولاکتون جهت درمان ادم(در اصطلاح علمی ورم اندام ها)در اثر بیماری های کبدی،مشکلات کلیوی یا نارسایی قلبی تجویز می شود. ورم یا ادم وقتی اتفاق می افتد که مایع از میان سلول های عروق خونی خارج می شود و به فضای بین سلول ها وارد می شود.این مساله باعث متورم شدن بافت سلولی در ریه ها ،پا یا مچ می شود. این عارضه در ریه تنفس را با مشکل مواجه می کند یا پاها را متورم و سنگین می کند. اسپیرونولاکتون با افزایش حجم ادرار ،دفع آب را افزایش می دهد و در نتیجه ورم کاهش می یابد. این دارو همچنین در موارد دیگری مانند افزایش آلدوسترون در بدن و برخی مشکلات دیگر مانند پرمویی(هیرسوتیسم) و برخی از اختلالات هورمونی زنان کاربرد دارد. اسپیرونولاکتون یک داروی ادرار آور حافظ پتاسیم می باشد و برخلاف سایر داروهای ادرار آور این دارو سبب کاهش پتاسیم بدن بیمار نمی شود. این دارو به تنهایی یا همراه با داروهای ادرار آور در یک محصول موجود می باشد.بطور مثال لاسیکتون یک داروی ترکیبی از فروزماید و اسپیرونولاکتون می باشد.این محصولات ترکیبی ،تعداد قرص مصرفی در روز را کاهش می دهند و دارودرمانی را تسهیل می نمایند.اگر قصد مصرف قرص اسپیرونولاکتون را دارید بهتر است با اطلاعات دارویی آن آشنایی کافی داشته باشید. هر دارویی اگر درست مصرف نشود ممکن است عوارض ناخواستهای را به فرد تحمیل کند.
علت مصرف قرص اسپیرونولاکتون
قرص اسپیرونولاکتون (Spironolactone) جهت درمان لنف ادم یا همان ورم اندامها در اثر بیماریهای کبدی، مشکلات کلیوی یا نارسایی قلبی تجویز میشود
آشنایی با قرص اسپیرونولاکتون
اسپیرونولاکتون (به انگلیسی: Spironolactone) نام تجارتی: آلداکتون٬ کانرنول٬ لوویون طبقه بندی فارماکولوژیک: دیورتیک نگهدارنده پتاسیم، آنتاگونیست آلدوسترون. طبقه بندی درمانی: درمان خیز، ضد هایپرتانسیون
مصرف قرص اسپیرونولاکتون
اسپیرونولاکتون به عنوان داروی کمکی در کنترل حالات خیزدار (مانندنارسایی احتقانی قلب، سیروز کبدی، سندرم نفروتیک که اغلب با زیادی ثانویه آلدوسترون همراه است) و خیز بدون علت مشخص و به عنوان داروی کمکی در درمان فشار خون بالا همراه با افزایش آلدوسترون یا بدون آن، به ویژه درمواردی که نیاز به یک مدر نگهدارنده پتاسیم باشد، مصرف می شود. اسپیرونولاکتون برای تشخیص و درمان افزایش اولیه آلدوسترون و پیشگیری یادرمان کمی پتاسیم خون (در بیمارانی که سایر اقدامات کافی نباشد) مصرف می شود. این دارو در درمان پرمویی بدن در زنان نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
مصرف قرص اسپیرونولاکتون در بارداری
_در صورت بارداری یا قصد باردار شدن و یا شیردهی،مشکلات کلیوی و غدد آدرنال (فوق کلیوی) ،پزشک خودرا مطلع نمایید. _سابقه ی هرگونه حساسیت دارویی را به پزشک خود اعلام کنید. -از آنجا که این دارو می تواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه ی داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروساز خود قرار دهید.
مقدار مصرف قرص اسپیرونولاکتون
_مقدار مصرف روزانه ی این دارو از 25 تا 200 میلی گرم بسته به شرایط و نیاز بیمار در روز می تواند متفاوت باشد لذا دارو را دقیقا مطابق با تجویز پزشک خود مصرف کنید و از کم یا زیاد کردن آن خودداری نمایید. _بهترین زمان مصرف دارو همراه یا پس از غذا می باشد . در صورتی که یک بار در روز تجویز شده باشد بهتر است صبح ها پس از صبحانه مصرف شود.در صورتی که بیشتر از یک نوبت در روز تجویز شده باشد،بهتر است دوز دوم پیش از غروب (6 بعد از ظهر) مصرف شود تا افزایش ادرار موجب برهم زدن خواب بیمار نشود. _در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو به محض یادآوری ،آن را مصرف نمایید اما در صورتی که از ساعت 6 عصر گذشته باشد ،دارو را مصرف نکنید و نوبت بعدی را طبق برنامه قبلی مصرف نمایید.
موارد و طریقه مصرف قرص اسپیرونولاکتون
۱-درمان خیز ناشی از سیروز کبدی، سندرم نفروتیک و نارسایی قلبی،و ریزش مو دربالغین : روزانه ۲۵ تا ۲۰۰ میلی گرم منقسم در ۳ دوز [۲ تا ۴ دوز] تا حداقل ۵ روز و ادامه با ۷۵ تا ۴۰۰ میلی گرم در روز در ۲ تا ۴ دوز منقسم. در کودکان شروع با ۱ تا ۳ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن در روز به صورت دوز واحد یا منقسم در ۲ تا ۴ دوز و تنظیم دوز بعد از ۵ روز : دوز را میتوان تا ۳ برابر مقدار شروع آن افزایش داد. (همگی موارد فوق به صورت PO یا خوراکی) ۲- درمان هایپرتانسیون، دربالغین : شروع با ۵۰ تا ۱۰۰ میلی گرم در روز به صورت PO به صورت دوز واحد یا منقسم در ۲ تا ۴ دوز برای حداقل دو هفته و سپس تنظیم دوز هر دو هفته یک بار تا ۲۰۰ میلی گرم در روز به صورت دوز نگهدارنده MD برحسب نیاز بیمار. در کودکان شبیه درمان خیز و آسیت (در بالا ذکر گردید) ۳- درمان هیپوکالمی ناشی از دیورتیکها، در بالغین : ۲۵ تا ۱۰۰ میلی گرم روزانه به صورت PO ۴- تشخیص هیپرآلدوسترونیسم اولیه ، ۴۰۰ میلی گرم در روز در ۲ تا ۴ دوز منقسم در ۳ تا ۴ هفته (آزمون طولانی مدت) یا ۴ روز (آزمون کوتاه مدت) ۵- درمان هیپرآلدوسترونیسم اولیه در بالغین ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلی گرم در روز در ۲ تا ۴ دوز منقسم قبل از جراحی
نکاتی در مورد مصرف قرص اسپیرونولاکتون
مصرف این دارو را باید حتی بعد از احساس بهبودی ادامه دهید. قرص اسپیرونولاکتون را بهتر است همراه با غذا و یا بعد از وعده غذایی خود مصرف کنید. از آنجا که این دارو میتواند در عملکرد داروهای دیگر در بدن اختلال ایجاد کند لازم است پیش از شروع مصرف لیستی از کلیه داروهای مصرفی خود در اختیار پزشک یا داروساز خود قرار دهید. در صورت بارداری در صورت وجود مشکلات کلیوی و غدد آدرنال (فوق کلیوی)، پزشک خود را مطلع نمایید. سابقه هرگونه حساسیت دارویی را به پزشک خود اعلام کنید. در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو به محض یادآوری، آن را مصرف نمایید اما در صورتی که از ساعت 6 عصر گذشته باشد، دارو را مصرف نکنید و نوبت بعدی را طبق برنامه قبلی مصرف نمایید. به علت اینکه اسپیرونولاکتون حافظ پتاسیم در بدن میباشد درصورت مصرف طولانی با دوز بالا، مصرف غذاهای غنی از پتاسیم را مانند نمکهای حاوی پتاسیم یا کم سدیم، هندوانه، سیب زمینی، موز، سویا، کدو حلوایی، آلو و… را محدود کنید تا سطح پتاسیم خون افزایش نیابد. مصرف این دارو در خانمها ممکن است موجب تغییرات در دوره ماهانه و تغییرات هورمونی مربوط به آن از جمله نامنظم شدن قاعدگی، ریزش موهای زاید، دل پیچه، تغییر خلق و خو، قرمزی پوست و… شود. در صورتی که این مشکلات برای شما بوجود آمد، به پزشک خود اطلاع دهید. مصرف داروی اسپیرنولاکتون بر روی جنین، خصوصا جنین پسر عوارض بدی میتواند داشته باشد. لذا حتما باید حداقل 3 ماه پیش از بارداری قطع شود. بنابراین خانمها در سنین باروری که تحت درمان با این دارو میباشند باید یک روش موثر پیشگیری از بارداری طبق نظر پزشک خود در پیش بگیرند. تا مشخص شدن پاسخ به دارو، از انجام فعالیتهای مخاطرهآمیز، مانند رانندگی، خودداری کنید. بیماران سالخورده به اثر مدر دارو مستعدتر بوده و برای جلوگیری از ترشح بیش از حد ادرار ممکن است به مقادیر کمتر دارو احتیاج داشته باشند. شیردهی در دوران مصرف این دارو توصیه نمیشود. این دارو میتواند نتایج غیر معمولی را با آزمایشهای پزشکی خاص ایجاد کند. به هر دکتری که مراجعه میکنید بگویید از قرص اسپیرونولاکتون استفاده میکنید. از جایگزینهای نمکی یا محصولات لبنی کم سدیم حاوی پتاسیم استفاده نکنید. این محصولات میتوانند باعث افزایش سطح پتاسیم شما در هنگام مصرف اسپرینولاکتون شوند. نمک زیاد بدن باعث حفظ آب در بدن میشود، که ممکن است اثر بخشی این دارو را کاهش دهد.
مضرات قرص اسپیرونولاکتون
احساس خستگی،گیجی ، خواب آلودگی و تهوع از عوارض شایع این دارو می باشد که با مصرف وعده های غذایی سبک و محدود کردن غذاهای چرب و پر ادویه می توان آن را کاهش داد. -بدلیل اینکه این دارو ممکن است کمی خواب آورباشد،تا زمانی که اثر خواب آوری آن را احساس می کنید از رانندگی و کارهایی که نیاز به احتیاط بیشتری دارند خودداری نمایید. _مصرف این دارو در خانمها ممکن است موجب تغییرات در دوره ماهانه و تغییرات هورمونی مربوط به آن از جمله نا منظم شدن قاعدگی ،ریزش موهای زاید،دل پیچه ،تغییر خلق وخو ،قرمزی پوست و… شود.در صورتی که این مشکلات برای شما بوجود آمد،به پزشک خود اطلاع دهید. _مصرف داروی اسپیرنولاکتون بر روی جنین ،خصوصا جنین پسر عوارض بدی می تواند داشته باشد.لذا حتما باید حداقل 3 ماه پیش از بارداری قطع شود.به این دلیل خانم ها در سنین باروری که تحت درمان با این دارو می باشند باید یک روش موثر پیشگیری از بارداری طبق نظر پزشک خود در پیش بگیرند.
موارد منع مصرف قرص اسپیرونولاکتون
حساسیت مفرط به دارو، آنوری، نارسایی کلیه (حاد و مزمن) و به طور کلی در اختلالات شدید کلیوی، نفروپاتی دیابتی، مصرف همزمان با سایر دیورتیکهای نگهدارنده پتاسیم یا با ترکیبات پتاسیم، پتاسیم سرم بالاتر از ۵٫۵ میلی اکی والان در لیتر (هیپرکالمی)
چگونگی مصرف قرص اسپیرونولاکتون
داروی اسپیرونولاکتون را دقیقاً همان طور که توسط دکتر شما تجویز میشود، مصرف کنید . راهنماییهای بر روی برچسب نسخه خود را خوانده و براساس آن عمل کنید. این دارو را در دوز های بیشتر و یا کمتر از مقادیر توصیه شده، مصرف نکنید. در حین استفاده از این دارو، شما ممکن است نیاز به انجام آزمایشهای مکرری داشته باشید. این دارو میتواند باعث نتایج غیر معمول در آزمایشهای پزشکی خاصی شود. در این مورد به پزشک معالج خود درباره استفاده از این دارو بگویید. اگر شما نیاز به عمل جراحی دارید، ممکن است که نیاز به توقف مصرف این دارو برای زمان کوتاهی داشته باشید. هر پزشک یا جراحی که قرار است شما را عمل کند باید از مصرف تاموکسیفن توسط شما مطلع باشد. اگر شما تحت درمان برای فشار خون بالا هستید، استفاده از این دارو را حتی اگر شما احساس بهبودی کردید، ادامه دهید. فشار خون بالا اغلب بدون علامت است. شما ممکن است نیاز به استفاده از داروهای ضد فشار خون برای بقیه عمر خود، داشته باشید.
شرایط نگهداری قرص اسپیرونولاکتون
این دارو را در دمای اتاق به دور از گرما ، نور خورشید و یا رطوبت نگهداری کنید.
تداخلات دارویی با قرص اسپیرونولاکتون
مصرف این دارو با داروهای دیگر که ممکن است شما را دستخوش سرگیجه کند یا فشار خون شما را کاهش میدهد، میتواند این اثرات را بدتر کند. قبل از مصرف اسپیرونولاکتون با یک داروی مخدر درد، یک داروی شل کنندهی عضلانی، یا داروهای مورد استفاده برای درمان اضطراب یا تشنج، با دکتر خود مشورت کنید. دیگر داروها که ممکن است مصرف بیش از حد آنها با مصرف اسپیرونولاکتون تداخل داشته باشند، داروهای بدون نسخه، ویتامینها و داروهای گیاهی هستند. به دکتر یا هر مراقب سلامت شما، در مورد تمام داروهای مصرفی فعلی خود و یا داروهایی که شروع و یا متوقف کردهاید ، اطلاع دهید.
قرص اسپیرونولاکتون
اسپیرونولاکتون نتایج سنجش غلظت 17- هیدروکسی کورتیکواستروئید ادرار و پلاسما به روش فلوئورومتری را تغییر میدهد و ممکن است موجب افزایش کاذب دیگوکسین سرم در آزمون رادیوایمونواسی شود.سال گذشته صورتم جوش های زیادی زد ,به دکتر زنان مراجعه کردم و گفتم که پریودهای نامنظمی همراه بادرد شدید و حالت تهوع دارم. دور سینه و ناف وچانه ام موهای زائد وجود دارد. دکتر با گرفتن آزمایش و سونوگرافی و فهمیدن اینکه مشکلی ندارم و تنها هورمون مردانه دارم قرص ضدبارداری و اسپیرونولاکتون را برایم تجویز کرد. به مدت نه ماه مصرف کردم. جوش هایم خیلی خوب شد,اما ادامه ندادم,دوباره جوش زدم. چکار باید بکنم ,به محض اینکه ازدواج کردم این قرص هارا قطع کردم چون ترسیدم ضرری برای باردار شدن در آینده داشته باشد. لطفا کمکم کنید,ایا این قرص ها ضرر دارد؟ پاسخ: با این شرح حال طیف سندرم های مقاومت به انسولین ( مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک) مطرح است. این بیماری با 3 معیار تشخیص داده می شود: 1) عدم تخمگذاری مزمن (خونریزی های نامنظم و یا قطع خونریزیی) 2) شواهد بالینی ازدیاد هورمون آندروژن (پرمویی، آکنه، ریزش مو هورمونی) 3) رد سایر اختلالات مانند افزایش پرولاکتین، اختلالات تیرویئد و CAH(هایپرپلازی مادرزادی آدرنال). اغلب قاعدگی های نامنظم کمی پس از منارک (شروع قاعدگی) شروع شده و همراه با افزایش وزن پیشرونده اند. در سونوگرافی نیز فولیکولهای کوچک متعدد مشاهده می شود. در این افراد اختلالات تحمل گلوکز بیشتر است (احتمال ابتلا به دیابت). در صورت شدید بودن پرمویی و یا شروع بیماری از زمان منارک احتمال CAH(هایپرپلازی مادرزادی آدرنال) می باشد که ناشی از کمبود یک آنزیم است. باید جهت اثبات از تست تحریکی ACTH استفاده کرد. درمان: درمان براساس تمایل بیمار برای بارداری تعیین می شود. اگر تمایل به بارداری باشد و بیمار باردار نشود باید تحت القای تخمک گذاری قرار گیرد و در افرادی که تمایلی به بارداری ندارند هدف از درمان برقراری سیکل های منظم و جلوگیری از ایجاد سرطانهای ناشی از اختلالات هورمون است. و همچنین جلوگیری از دیابت، کاهش پیشرفت پرمویی و کاهش خطر بیماری های قلبی و عروقی. تخمدانهای پلی کیستیک یک بیماری مزمن است که قسمت های مختلفی از بدن شامل تخمدان ، پوست و مو و غدد داخلی درگیر هستند و درمان قطعی نداردولی کاهش وزن و ورزش منظم روزانه (پیاده روی سریع روزی 40 دقیقه) توصیه می شود. درکاهش علائم موثر است. دارو باید طبق نظر پزشک متخصص تجویز و مصرف شود. این بیماری در صورت عدم درمان سبب کاهش قدرت باروری می شود. در کل توصیه می شود وزن مناسب داشته باشید و ازدواج و بارداری تا حد امکان به تعویق نیافتد!(تبیان)