خواص کاکائو تلخ برای درمان بیماری ها و پوست
خواص کاکائو تلخ,خواص کاکائو تلخ برای پوست,خواص کاکائو تلخ چیست,خواص کاکائو تلخ برای زنان باردار,خواص کاکائو تلخ برای لاغری,خاصیت کاکائو تلخ,خواص کاکائوی تلخ,خواص پودر کاکائو تلخ,خواص و مضرات کاکائو تلخ,خواص شکلات کاکائو تلخ,خواص کاکائو تلخ,خواص شکلات تلخ برای پوست,خواص شکلات تلخ روی پوست,خواص شکلات تلخ چیست,خواص شکلات تلخ برای زن باردار,فواید شکلات تلخ برای زن باردار,خواص شکلات تلخ برای زنان باردار,خواص شکلات تلخ برای لاغری,خواص شکلات تلخ و لاغری,خواص شکلات تلخ در لاغری,خواص شکلات تلخ لاغری,خواص شکلات تلخ بر لاغری
در این مطلب از سایت جسارت به خواص کاکائو تلخ برای درمان بیماری ها و پوست می پردازیم.امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
خواص کاکائو تلخ
کاکائو درختی است از تیره پنیرکیان که ارتفاعش بین ۴ تا ۱۰ متراست و برگهایش ساده و متقابل و گلهایش منظم و کوچک و قرمز رنگ که در همه فصول وجود دارد.
میوههای این گیاه را پس از چیدن انبار میکنند تا بپوسد و پس از آن دانهها را جمعآوری میکنند و به مصرف میرسانند که از آن پودر کاکائو تهیه میشود.
دانه این گیاه تقویت کننده قلب است و به علاوه محتوی مقدار زیادی ازنه و چربی است.
درخت کاکائو در منطقه حائل بین عرض جغرافیائی ۱۰ تا ۲۰ درجه در شمال و جنوب خط استوا می روید. گاه به این منطقه کمربند کاکائویی نیز گفته می شود.
درخت کاکائو اغلب زیر سایه درختان بزرگتر رشد می کند. میوه های درخت کاکائو حدوداً ۳۰ سانتی متر طول دارند.
رنگ میوه ممکن است زرد مایل به قهوه ای یا ارغوانی باشد.
هر میوه بین ۲۰ تا ۴۰ دانه دارد که داخل یک بافت گوشتی صورتی ترش و شیرین کنار هم قرار می گیرند.
امروزه در بسیار از نقاط دنیا درخت کاکائو کشت داده می شود،
اما عمده ترین تولیدکنندگان کاکائو در جهان ساحل عاج، غنا، اندونزی، نیجریه، برزیل، کامرون، اکوادور،ایران،ترکیه،روسیه،افغانستان، جمهوری دومنیکن و پاپوآ گینه نو هستند.
از خواص کاکائو تلخ بیشتر بدانید
کاکائو ماده ای تلخ مزه است که از دانه های درخت گرمسیری کاکائو به دست می آید.
دانه های کاکائو از نظر طعم تلخی و عطر با هم متفاوت هستند و گران ترین نوع کاکائو از دانه های درخت کرئیولو به دست می آید که تلخی آن نسبت به سایر کاکائو ها خیلی کمتر است و
تنها 10 درصد از شکلات های دنیا با استفاده از این نوع کاکائو استفاده می شود.
جالب است بدانید که در نوع مرغوب شکلات ها، تنها، 10 درصد کاکائو به کار می رود.
هر چه مردم کشوری شکلات بیشتری بخورند، آن کشور بیشتر جوایز علمی می گیرد.
خواص کاکائو تلخ
به دنبال مطالعاتی که بر روی تأثیر کاکائو در پیشگیری از حملات قلبی بررسی شد، محققین به این نتیجه رسیدند که خوردن کاکائو با کاهش خطر بیماریهای قلبی- عروقی مرتبط است.
گیاه کاکائو نیز، مانند سایر غذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اکسیدان خاص خود را دارد که باعث کاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی میشود.
آنتی اکسیدان قوی موجود در دانهی کاکائو، فلاوونوئید میباشد.
مواد آنتی اکسیدانی شامل ویتامینC، ویتامینE، بتاکاروتن و… هستند که میتوانند مانع وقوع بیماری مثل سرطان وبیماریهای قلبی و عروقی شوند.
یک تحقیق نشان داد که 2 ساعت بعد ازخوردن کاکائو سطح فلاوونوئیدهای خون افزایش مییابد.
تحقیق دیگری بیان کرد که 6 ساعت بعد ازخوردن کاکائو، همان اثرات آسپرین در جلوگیری از لخته شدن خون درفرد به وجود میآید.
با خواص کاکائو تلخ آشنا شوید
کاکائو به عنوان دارویی انرژیبخش، شادیآفرین و تقویتکننده قلب شناخته میشود.
در بعضی از مطالعات ثابت شده است کاکائو باعث کاهش فشار خون و تنظیم کلسترول بد در خون میشود.
این گیاه به عنوان ضدعفونیکننده و انگلکش نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
از خواص دیگر کاکائو میتوان به خاصیت ادرارآوری، قاعدهآوری و سقطکنندگی آن اشاره کرد.
در بعضی از نقاط دنیا از کاکائو برای درمان طاسی، سوختگی، سرفه، خشکی لبها و چشم استفاده میکنند.
کاکائو انرژیبخش بوده و باعث از بین رفتن بیحالی، سختیهای زایمان ، حاملگی و روماتیسم میشود.
محلیها از کاکائو در درمان مارگزیدگی و جراحتها نیز بهره میبرند.
به علت وجود تانن در پوسته و ریشه کاکائو، فعالیت ضدتوموری برای این گیاه نیز پیشبینی شده است.
کاکائوی خالص و تصفیه نشده اثر آنتیاکسیدانی قوی در پیشگیری از بیماریهای قلبی و سرطان دارد، اما طی فرآیند شکلاتسازی، مقدار زیادی از مواد آنتیاکسیدانی کاکائو از بین میرود.
بنابراین میتوان گفت شکلات تهیه شده از کاکائو به دلیل انجام فرآیند در کارخانه خواص مفید دانه کاکائوی خالص را ندارد.
خواص مفید کاکائو تلخ
کاکائوی خالص و تصفیه نشده، تلخ مزه است که تولید کنندگان برای تهیه شکلات کاکائویی و بهتر شدن طعم تلخ کاکائو، مقدار زیادی شکر و روغن به آن اضافه میکنند .
در نتیجه با خوردن شکلات کاکائویی مقدار زیادی انرژی اضافی دریافت میکنید که برای بدن نیاز نیست و ممکن است شما را برای ابتلاء به بیماریهای قلبی مستعد کند.
همچنین شکر و روغن خواص آنتی اکسیدانی کاکائوی خالص را از بین میبرد.
بنابراین میتوان گفت شکلات تهیه شده از کاکائو به دلیل انجام عمل فرآیند در کارخانه، خواص مفید دانه کاکائوی خالص را ندارد ولی
کاکائوی خالص و تصفیه نشده اثر آنتی اکسیدانی قوی در پیشگیری از بیماریهای قلبی دارد.
خواص درمانی کاکائو تلخ
شکلات تلخ یا شکلات سیاه که حاوی کاکائو تلخ است یکی از ده ماده غذایی جوانی است و حاوی مقادیر بسیار بالایی از کاکائو، فلاوانول ها و فلاوونیدها هستند.
فلاوانولها آنتی اکسیدان هایی هستند که به طور طبیعی در دانه های کاکائو وجود دارند.
افرادی که کاکائوی غنی از فلاوانول مصرف می کنند، در برابر اشعه ی ماوراء بنفش خورشید که باعث بروز چین و چروک های پوستی می شود، مقاوم ترند و کمتر یا دیرتر دچار پیری پوست می شوند.
به گزارش ایسنا، دانشمندان در پژوهش جدیدی دریافتند: اثرات نور خورشید که می تواند باعث ایجاد چین و چروک و پیری در پوست شود، با مصرف کاکائوی تلخ کاهش می یابد.
شکلات تلخ برخلاف سایر انواع شکلات هم کالری پایین و هم چربی اندکی دارد، لذا مصرف آن در طولانی مدت میتواند به کاهش وزن کمک کند.
شما میتوانید از شکلات تلخ بعنوان زرهی برای کاهش وزن در برابر میل شدید به خوردن شکلات و هر نوع شیرینی استفاده کنید.
مطالعات دانشمندان آمریکایی نشان می دهد، هر چه مردم کشوری شکلات بیشتری بخورند، آن کشور بیشتر جوایز علمی می گیرد.
شکلات تلخ که سرشار از کاکائو است، نه تنها خوشمزه است، بلکه فلاونوئید موجود درآن، عملکرد ذهنی را بهبود می بخشد.
خواص کاکائو تلخ برای درمان بیماری ها
– مصرف روزانه کاکائوی تلخ خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد.
– شکلاتهای تیره که پایه اصلی آنها از کاکائو تشکیل شده است، دارای خواص گوناگون و متعددی است و روز به روز، بر تعداد این خواص اضافه میشود.
– مصرف کاکائو با کاهش بیماری های قلبی و سکته در ارتباط است.
– کاکائوی تلخ از پوست محافظت می کند.
– فرآوردههای کاکائو یا شکلات تلخ یکی از غنیترین منابع فلاوونوئیدها در میان غذاهای رایج هستند.
– شکلاتهای خالص و تصفیه نشده از تشکیل لخته خون نیز جلوگیری میکند.
شکلات سرشار از مواد معدنی همچون منیزیم، فسفر، پتاسیم، آهن، روی یا حتی ویتامین ها، به ویژه ویتامین های گروه ب است. شکلات رژیم غذایی را متعادل می کند که البته باید آن را به خوبی انتخاب کرد. بنابراین شکلات تلخ را انتخاب کنید و از انتخاب بیسکویت های شکلاتی یا دسرهای شکلاتی شیرین که ارزش غذایی چندانی ندارند، اجتناب کنید
خواص کاکائو تلخ در درمان دیابت
درمان دیابت با کاکائو خالص و تلخ مصرف کاکائوی خالص و تلخ می تواند باعث بهبود حساسیت انسولین و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به دیابت شود.
محققان آلمانی معتقدند مصرف کاکائوی خالص و تلخ می تواند به عنوان یک دارو برای بسیاری از بیماری ها ازجمله دیابت مفید باشد. براساس این مطالعه مصرف شکلات تلخ می تواند باعث
بهبود حساسیت انسولین و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به دیابت شود. مطالعات قبلی نشان داده بودند که کاکائو در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، فشارخون و بسیاری از سرطان ها نقش دارد.
البته به خاطر داشته باشید دارو، انسولین، رژیم غذایی مناسب و ورزش از مهم ترین ارکان کنترل دیابت به شمار می روند.
خواص کاکائو تلخ در بارداری
کاکائو و شکلات فواید زیادی دارند؛ به طوری که مصرف مقدار کمی از آن میتواند سیستم ایمنی بدن انسان را تقویت کند.
ولی همیشه کاکائو و شکلات؛ جزء خوراکی های ممنوعی بودند که خانم های باردار باید از آن دوری میکردند.
این مسئله در حالیست که تحقیقات اخیر توسط الیزابت Tricheو همکارانش در مرکز ییل برای پری ناتال، کودکان و اپیدمیولوژی محیط زیست نشان می دهد که شکلات ممکن است زنان باردار را
از فشار خون بالا
و یا از زایمان قبل از موعد مقرر محافظت کند. در ادامه قصد داریم مزایا و
مضرات کاکائو را برای خانم های باردار بازگو کنیم. با ما همراه باشید.
خواص کاکائو تلخ در بهبود خلق و خو
همانطور که شکلات موجب ایجاد حس خوشحالی می شود، کاکائو هم دارای تاثیر مشابه بر مغز بدون افزودنی هاست.
کاکائو دارای ترکیبی موسوم به «فنیل اتیل آمین» (PEA) است. فواید PEA شامل تقویت خلق و خو و افزایش انرژی است.
این ماده گیاهی همچنین افزایش ترشح سروتونین، دوپامین و آناندامید را نیز به همراه دارد.
شکلات برای تقویت روحیه بسیار عالی است. زیرا اولا دارای منیزیم است که این ماده معدنی به علت اثرات آرامش بخش و کمک به ارسال تکانه های عصبی از طریق مغز شناخته شده است ؛ از طرف دیگر سرشار از تئوبرومین، محرک شناخته شده و همچنین تیرامین و فنیل اتیل آمین، دو ماده مشابه آمفتامین است که با افزایش اثرات ناقل های عصبی در مغز عمل می کنند. شکلات یک ضد افسردگی طبیعی است که برخی اثرات آن حتی مشابه حشیش است.