آشنایی با مضرات و خواص دارویی گیاه کاکوتی در طب سنتی
در این مطلب از سایت جسارت به آشنایی با مضرات و خواص دارویی گیاه کاکوتی در طب سنتی می پردازیم.امیدواریم انی مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد
کاکوتی از گیاهان دارویی پر خاصیت بوده و در طب سنتی از آن استفاده های زیادی شده است، این گیاه در ضد عفونی کردن مجاری تنفسی و تقویت معده بسیار موثر میباشد.
گیاه کاکوتی
گیاهی با طبع گرم ، برای تقویت معده بسیار مناسب است و همچنین اگر بعد از غذا همراه با چای میل شود تاثیر دوچندانی خواهد گذاشت . این سبزی از دسته سبزی هایی است که در بین ما ایرانی ها استفاده کمتری دارد اما پیشنهاد میکنیم که حتما از این گیاه استفاده کنید. در این مطلب به بررسی فواید و روش های مختلف استفاده از این سبزی را شرح میدهیم.
این گیاه از تیره نعنائیان و با آویشن هم خانواده است، عطر آن بسیار نزدیک به آویشن و کمی هم شبیه به پونه است و برای طعم دادن ماست و دوغ به کار میرود. قسمتهای مورد استفاده این گیاه شامل قسمتهای هوایی (برگ و گل) میباشد و اسانس این گیاه دارای پولگون، منتون، ایزومنتون، منتول، تانن، فالونوئیدها و … است
قابل توجه است که در گذشته از کاکوتی به عنوان داروی ضد نفخ، ضد اسهال، خلطآور و ضد سرفه و التهاب دستگاه تنفسی استفاده می گشته است.در ضمن گیاه کاکوتی مقوى معده، ضد عفونى کننده مجارى تنفسى می باشد و خواص نعنا را دارا می باشد.بهتر است بدانید که گرم و خشک، ضد باکتری، خلط آور، ضد سرما خوردگی و ضد عفونی کننده روده نیز است.
گیاه کاکوتی چیست
صفرابر: به صورت دم کرده صبح و عصر به جای چای میل شود. ۳ گرم در ۲۰۰ سیسی آب جوش ۲۰ دقیقه دم گردد. بادشکن: بالای غذا از دم کرده آن مانند شماره ۴ استفاده شود. خلطآور: دم کرده مانند شماره ۴ استفاده شود. قاعدهآور: به صورت جوشانده سه بار در روز ۵ گرم در ۱۵۰ سیسی آب استفاده گردد. مقوی قلب: به صورت جوشانده ۲ گرم در ۱۵۰ سیسی آب جوش آورده ۲۰ دقیقه دم کرده بالای غذا میل شود. کسانی که تب مالت دارند از جوشانده کاکوتی استفاده کنند. اشخاصی که رماتیسم دارند میتوانند از کاکوتی استفاده کنند به صورت حمام یعنی ۱۰۰ گرم کاکوتی در ۳ لیتر آب جوشانده در وان ریخته داخل وان بنشینید.
طبیعت گیاه کاکوتی گرم و خشک است، اثرات و خواص عرق کاکوتی و خواص دارویی آویشن بسیار شبیه یکدیگر بوده، با این تفاوت که از خواص آویشن بیشتر برای درمان بیماری های تنفسی استفاده میشود اما کاکوتی اغلب در درمان اختلالات گوارشی نظیر اسهال و دل پیچه کاربرد دارد.
گیاه کاکوتی و خواص آن
برای سیاه سرفه ۵ گرم کاکوتی را در ۳۰۰ سیسی آب جوشانده و دم کرده روزی ۳ فنجان بنوشند. چای کاکوتی بعد از غذا نه تنها مانند چای سیاه آهن بدن را دفع نمیکند بلکه هضم غذا را آسان میکند. برای برونشیت مزمن از دم کرده کاکوتی ۳ گرم در ۳۰۰ سیسی آب روزی ۴ فنجان میل شود. برای جلوگیری از خونریزی بینی از دم کرده کاکوتی استفاده شود و پنبهای را آغشته به کاکوتی در بینی بگذارید. کسانی که اعضای بدن آنها ضعیف شدهاند از حمام کاکوتی مانند روش رماتیسم استفاده کنند. برای درمان سیاتیک از حمام کاکوتی مانند رماتیسم استفاده کنند، و همچنین کاکوتی را به صورت ضماد در محل سیاتیک بگذارند. کاکوتی تقویت کننده نیروی جنسی آقایان است. در تابستان یک نوشیدنی خوب جهت خنک شدن بدن است.